Seftali Sultani




Selamun aleykum Dostlarim bir baska alman Pasta tarifimle yine sizinleyim, tarifi orjinalinden cok degistirdim fakat süper bir tat mutlaka deneyin.

Hamur icin: 375g un, 125g seker, 1p. vanilya, 1 adet yumurta, 250g tereyagi
             
               -  tüm malzemeler yogurularak tart hamuru elde edilir ve folioya sararak dolapta bekletilir

ic malzeme: 2 adet konserve seftali (suyu süzdürülmüs), 500g yagsiz Labne, 500g creme fraiche(sour creme)
                  2p. Vanilyali puddingtozu, 5 adet yumurta, 250g seker, 1p. vanilya

                - tüm malzemeler derin bir kabta karistirilir

Firin tepsisi cok az tereyagi ile yaglanir ve unlanir, hamurdan bir avuc ici kadar ayirin ve dolapta birakin, geriye kalan hamur fotografta oldugu gibi tepsiye yayilir kenarlar birbucuk santim kadar yüksek olacak.
Daha sonra seftaliler dilimlenerek üzerine dizilir.
Labneli karisim üzerine yayilir ve dolapta bekleyen hamur rende yardimiyla üzerine rendelenir ve soyulmus badem parcalariyla süslenip firina verilir.

180°firinda 40-45 dak. pisirilir ve soguyunca servis edilir

not: pastayi bir gece önceden yaparsaniz daha lezzetli oluyor


Afiyet olsun canlarim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...