Kremali Tavuk Toplari

Tarif bana ait


yagsiz Spagetti´nin üzerinde servis ettigim bu toplar harika oldu mutlaka deneyin arkadaslar.


  • yarim kilo tavuk gögüs eti
  • 250g krema
  • 1 sb su
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 ortaboy sogan
  • 3 yk galeta unu
  • 1 yk siviyag
  • 1yk dolusu un
  • 1 kibrit kutusu büyüklügünde tereyagi
  • tuz, yenibahar, feslegen, krabiber



Hazirlanisi:

etler mutfak robotunda kiyma kivamina getirilir, sogan ve maydanozda robottan gecirilir.
bir kabin icersinde baharatlar, galeta unu, ve siviyagla karistirilarak köfte seklinde yogurulur ve büyük toplar yapilir.
Buarada tencerede tereyagi eritilir ve bir kasik unla az kavrulur.Üzerine soguk krema ve bir bardak suyu ekleyerek kaynatilir. Kaynayan sosun icine 1 tatli kasigi tuz ilave edip toplarida ekleyerek kisik ateste pisirilir.

sunum size kalmis

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Çok değişik olmuş ellerinize sağlık.Benim bir önerim ise bu topları kremaya karıştırmadan kızartmak.Nasıl olur acaba?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canim bence o da güzel olur.

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...