Hashasli Kek (Mohnkuchen)




Resime özen göstermedim ama kekimin tadi gercekten süper, hashasi sevenler begenecektir.

Hashasli bölüm icin:

1/8 L süt, yarim yk vanillapuding, 75g seker, 100g cekilmemis hashas, 1 yumurta

Kücük bir tencerede süt, puding ve sekeri karistirarak kaynatiyoruz.
Ve sogumasi icin kenara aliyoruz daha sonra 1 adet yumurtayi icine karistiriyoruz.

Hamur malzeme:

250g margarin veya tereyagi, 175g seker, 1p. vanilin, 3 yumurta, 1p. vanillapuding, 6yk süt, 350g un,
1p. kabartmatozu

Kekin hazirlanisi:

tereyagi ve seker köpürene dek cirpilir, yumurtalar teker teker eklenir. Süt ve puding karistirilir ve hamura ilave edilir. Son olarak un ve kabartmatozu eklenir.
Ortasi delik yaglanmis kek kalibina hamurun yarisi dökülür üzerine hashasli harc ve geri kalan hamur dökülür.

175° derece önceden isitilmis firinda yaklasik 60 dak pisirilir.

1 yorum:

  1. Evdeki ilk kez alinmis hashasla denenecek bir kek tarifi cok tesekkürler,bakalim nasil olacak sevgiler!

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...