Patatesli-Kiymali Karnabahar




yemegin yanina herhangi bir corba ve yesil veya mevsim salatasi 




Malzemeler:


1 ortaboy karnabahar
150g kadar kiyma
3 patates
yarim yk salca
1yk tereyagi
1 ortaboy sogan
biraz rendelenmis kasar peyniri
tuz, kara-ve kirmizibiber, tarhun


Hazirlanisi:


Karnabahar güzelce yikanip birazcik haslanir, buarada küp küp dogranmis sogan 1 kasik tereyaginda pembelesene dek kavrulur, kiyma salca ve baharatlarla güzelce kavurulur biraz su ilave ederek birkac dakika kisik ateste pisirilir.
Ince dilimlenmis patateslerin yarisi firin kalibina dizilir, üzerine karnabaharlar dösenir daha sonra kiymali sosun suyundan bir, iki yk birakilarak gerisi karnabaharlarin üzerine yayilir, kasar peyniri serpilir son olarak geri kalan patatesler dösenir ve ayirdigimiz sos patateslerin üzerine dökülüp önceden isitilmis firina sürülür.





Tunus daki rendelenmis kasarlar bi tuhaf pek erimiyor, bu sorun libyada´da vardi :(

                                                               afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. eşim bayılır bu tarife. yapmam lazım benim de. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ayşe'ciğim merhabalar..
    Karnabahara bayılırım. Çok leziz görünüyor yemeğin. Ellerine / gönlüne sağlık.
    Minişini de öp bizim için :)

    Muhabbetle

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...